Kaarsen-magie

Author: Newile

Kaarsen magie is een van de oudste vormen van magie. Het is niet ff zo een kaarsje branden, maar ook hiervoor geldt dat concentratie en meditatie heel erg belangrijk zijn. Kaarsen vertegenwoordigen het element vuur, een van de elementen van het pentagram. Tijdens je ritueel kunnen kaarsen worden gebruikt voor diverse doeleinden bv. ; * genezing (van jezelf of van anderen), * het vragen van gunsten, * je angsten overwinnen, * of het beschermen van jezelf. Het gebruik van kaarsen alleen tijdens een ritueel is niet gebruikelijk, meestal gebruik je het in combinatie met andere elementen van het pentagram.

Het ritueel hoeft niet altijd in een cirkel uitgevoerd te worden het is genoeg om ze op je altaar zetten of op een gewone tafel. Maar wil je liever wel een cirkel werpen, dan is het geheel aan jou, je moet dat doen waarbij jij je het prettigst voelt !!! Belangrijk is : dat je voor elk ritueel de geschikte kaarsen zoekt en de juiste kleur !! Ook het zalven (inwrijven) met etherische olieën is vaak belangrijk. Maar ook hier geldt, doe het waneer jij denkt dat het nodig is.

Als je de kaarsen gaat zalven, doe je dat in twee bewegingen,. Vanaf de lont naar het midden en vanaf de onderkant naar het midden.

Het doel van kaarsen magie is een bepaald beeld te visualiseren en het over te brengen, daar waar nodig is. Door het branden van de kaars wordt deze kracht getransporteerd. Om de kracht te versterken, kun je iets in de kaars kerven, bv. getallen, namen tekens, runen, eigenlijk datgene waarvan jij denkt dat het de kracht zal versterken. Wat wel heel belangrijk is, is de juiste dag en de juiste tijd.

Soms moet een kaars ritueel een aantal dagen of soms een aantal weken herhaald worden. wanneer een kaarsritueel vereist dat je het 4 dagen herhaald, brand je elke dag een kwart van de kaars. Blaas en kaars nooit uit, maar doof het met een kaarsen dover of met je vingers, tenzij er iets anders wordt vermeld.

Zoals bij elke vorm van magie is ook bij kaarsen magie de intentie het belangrijkste. hieronder volgt een kleurenlijst en is bedoeld als hulpmiddel. Want als jij liever voor een bepaald ritueel een andere kleur gebruikt, moet je dat doen, luister naar wat je gevoel je ingeeft.

KLEUREN : WAT ZE BETEKENEN EN WAARVOOR TE GEBRUIKEN.

ROOD : Liefde – energie – passie – moed – macht – zelfvertrouwen – kracht.

WIT : Is een balans met alle kleuren – zuiverheid – genezing – vrede – bescherming.

LICHTBLAUW : wijsheid – vriendschap – hoop – communiceren – creativiteit – rust – slaap.

DONKERBLAUW : rechtvaardigheid – vertrouwen – angsten weg nemen – sucses – harmonie

PAARS : genezing – onafhankelijkheid – succes – kennis – wijsheid – spirituele groei.

GEEL : dromen – kennis – charmes – zelfvertrouwen – optimisme – herinneringen – visioenen.

GROEN : bomenmagie – werk – schoonheid – geld – succes – bescherming – geluk – vruchtbaarheid.

ROZE : liefde – vriendschap – verzoening – harmonie – slaap – trouw – het vrouw zijn.

BRUIN : aarde – concentratie – dieren – verloren voorwerpen.

ORANJE : vruchtbaarheid – gezondheid – vreugde – intelligentie – controle – persoonlijk geluk.

ZILVER : intuïtie – inzichten – visies – stabiliteit – dromen – prychische gaven.

GOUD : voorspoed – geluk – geld – erkenning – ambities – rijkdom.

ZWART : rouwen – verlies – uitdrijven van kwaad – tegen negativiteit – meditatie.

GRIJS : compromissen – confrontaties – bescherming tegen psychische aanvallen.

KAARSKLEUREN (Dagkaarsen).

Maandag : Wit/ Zilver

Dinsdag : Rood

Woensdag : Lichtblauw tm Violet/Paars

Donderdag : Donkerblauw

Vrijdag ; Groen….Roze

Zaterdag : Zwart

Zondag : Geel….Goud

Eenvoudige Kaarsenmagie

De meest eenvoudige manier om kaarsenmagie te bedrijven is, het opschrijven van je doel of wens, op een stuk papier, die dezelfde kleur heeft als je gekozen kaars. Schrijf op wat je wilt bereiken, daarbij kun je natuurlijk gebruik maken van bv. * Het Thebaans schrift, * Runen, of Symbolen. Denk jezelf eens in en visualiseer dat je wens waarheid wordt.

Waarmee je daarmee klaar bent, vouw je het papiertje langzaam en voorzichtig op. Vervolgens steek je een hoek van het papier in de vlam en verbrandt je het. Denk daarbij eens na over datgene wat je van het leven verwacht.

Als je klaar bent met je ritueel, laat de kaars dan volledig opbranden. Je hoeft hier natuurlijk niet bij te blijven, zet het in de badkamer (denk aan brandgevaar) De kaars die je gebruikt mag je alleen voor je ritueel gebruiken, dus niet als verlichting bv.

Je bent natuurlijk altijd bereidt een ritueel voor iemand anders uit te voeren. Das geen probleem, vraag de persoon wel even of die het goed vindt. De persoon in kwestie hoeft hierbij niet lijfelijk aanwezig te zijn. Hij/ zij kan erbij zijn door een 2de kaars te branden. Kies hiervoor wel een kaars die bij de persoon hoort. Dit kan een kaars zijn die hoort bij het sterrenbeeld van die persoon.

Het gedrag van kaarsen 

Kaarsen waarmee magie wordt bedreven kunnen soms heel erg gaan flikkeren of juist helemaal niet. Hier volgen een aantal betekenissen van “het gedrag van kaarsen” .

* De vlam trilt en dat zonder duidelijke oorzaak: Er komt verandering in de huidige toestand.

* De uiteinde van de vlam heeft een lichte kleur: Succes en geluk, maar duurt de gloed maar even, dan is het succes ook maar even.

* De vlam trilt en lijkt onzeker: Een onaangename verrassing.

* De vlam is klein en geeft haast geen licht: Pas op met het nemen van een beslissing.

*De vlam draait als een spiraal: Er zijn mensen in je buurt die kwaad willen brengen.

* De vlam is slank en dun: Een teken van gevaar.

* De kaars dooft ineens zonder aanwijsbare reden: Een slecht bericht.

* De vlam is smal en hoog: Er is een bedrieger in je buurt of een financieel voordeel.

Met dank aan alle heksen en wicca`s die hun kennis met ons willen delen.

http://www.marjanka.nl/Magie/kaars_vlammen.html