Ode aan de doden.

 

De KRO wil het oude Roomse gebruik om met Allerzielen op 2 november de overledenen te herdenken, nieuw leven inblazen. Dat doet de omroep met het tv-programma Ode aan de Doden.

In de week van Allerzielen herdenkt de KRO de doden van het afgelopen jaar en vieren we hun leven. Familieleden, vrienden en collega’s brengen een eerbetoon aan bijzondere bekende en onbekende Nederlanders die het afgelopen jaar overleden zijn. In de live-uitzending wordt ook opgeroepen om een kaarsje op te steken voor overleden dierbaren.

Voor meer info: KLIKKLIK

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
5 Responses
 1. Monique zegt:

  Ieder moment dat men aan hun overleden dierbaren denkt lijkt me een goed moment. Op ieder moment kun je dus ook een kaars aansteken. Ik denk dat ik hier te nuchter voor ben en heb dan ook geen tv-programma nodig om te herdenken. Maar goed, dat ben ik. Velen vinden het waarschijnlijk wel prettig middels een tv-programma. Steun aan elkaar of zo…

 2. Newile zegt:

  Ik ben het met je eens wat betreft dat je elke dag en op ieder moment aan je overleden dierbaren te denken. Want dat staat los van tijd en dag. Maar ik vind het heel mooi dat ze bij de kro dit programma maken…juist omdat het rond deze tijd is. Samhain is de tijd waarin de oude religie de doden eren en herdenken, er werd speciaal tijd voor gemaakt en samen gevierd en herdacht. Daardoor is het wat mij betreft zo mooi dat het naar deze tijd wordt gebracht….een stukje oude religie wordt weer heden. Dat heeft helemaal niets met de kerk te maken, want die heeft zoals je weet alles overgenomen van de oude religie en kreeg daardoor een voet aan de grond.

 3. Monique zegt:

  Samhain (spreek uit: sowen), ik ken het meid. Hou het maar in ere hoor, de kerk mag absoluut niet meer voet aan de grond krijgen dan ze al heeft.

 4. Newile zegt:

  Gaat goed komen…elk jaarfeest wordt hier al dan niet met een feestje herdacht. De kerk zal aan mij geen klant hebben. Ben heks in hart en nieren en dat zal zo blijven.

 5. Monique zegt:

  Maar Ne, de deur van de kerk staat ook voor jou open hoor! Hihi.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>