Samhain

Author: Newile  //  Category: Persoonlijk

Samhain (31 oktober)


Samhaim of ook wel genoemd Hallow’en is het begin van het nieuwe jaar.

Traditioneel wordt dit feest altijd op 31 oktober gevierd. Het is het moment dat het stervensproces in de natuur is afgesloten. Met Samhain ligt de grens van leven en dood erg dicht bij elkaar. Dit is het moment dat mensen zich verkleden als spoken, geesten, tovenaars. Pompoenen worden uitgesneden als enge monsters met brandende kaarsen erin. Dit is het moment om in contact te komen met de overledenen het grootst. De God heeft zijn plaats ingenomen als heer van de tussenwereld. Samhain is de definitieve afsluiting van de oogstperiode en men bereid zich voor op de winter die komt. Het vee wat de winter niet doorkomt wordt geslacht en er wordt een grote voorraad voedsel aangelegd om de winter door te komen.

Leave a Reply