Het Uur de Aarde (Earth Hour)

Author: Newile  //  Category: Nieuws, Persoonlijk

 

 

Vanavond is het “Het Uur der Aarde”  Een internationaal gebeuren dat huishoudens en bedrijven oproept om de verlichting en andere elektronische apparaten in hun huis of bedrijf voor 1 uur te doen. Dit doen we om aan te geven dat de aarde belangrijk is…en ze onze respect verdiend. Het is misschien maar een uur…maar daarmee kan veel bereikt worden.

Dave en ik doen mee…jullie ook?

Ostara

Author: Newile  //  Category: Jaarfeesten/sabbats, Nieuws

 

 

 

Een heel fijn en gezellige Ostara gewenst.

BB

Ostara ritueel

Author: Newile  //  Category: Hekserij, Jaarfeesten/sabbats, Rituelen

 

 

 

Het is bijna Ostara en daarbij hoort natuurlijk een ritueel, al was het maar een kleintje, om de lente te begroeten. Ik dacht dat deze wel leuk was. Veel plezier ermee.

 

Ostara ritueel

Voor dit ritueel versier je je altaar met de symbolen van Ostara…de lente. Denk aan alle kleuren die je ziet in de natuur rond deze tijd. Bloemen als; madeliefjes, krokussen, tulpen en narcissen zijn een goed voorbeeld. Ook de frisse pastel kleuren doen het goed. Denk aan alles nieuw leven.

Daarnaast heb je het volgende nodig: 3 kaarsen…1 gele, een groene en een paarse, Een kannetje melk en een kopje suiker of honing.

(Als je in de gelegenheid ben om dit ritueel buiten te doen…doe dat dan vooral. `s Morgens vroeg, bij zonsopkomst. Het is natuurlijk nog best wel koud rond die tijd, maar zo sta je wel heel erg dicht bij de natuur.)

Werk je normaal, tijdens een ritueel in een cirkel, dan is nu het moment dat je deze trekt.

 Steek de groene kaars aan…het symbool voor de groene ontluikende natuur. Zeg daarbij de volgende woorden:

Het wiel is nu weer gedraaid en heeft de winter uitgezwaaid. Licht en donker zijn nu gelijk, maar vandaag begint het zonnerijk. De natuur ontwaakt, na maanden slapen. Het nieuwe leven…nu geschapen.

******

Steek hierna de gele kaars aan…het symbool voor de zon. en zeg daarbij de volgende woorden:

De zon schijnt weer, met warme stralen, begroet ons met haar warme gloed. De lucht vervuld met licht en warmte. Geeft ons kracht en doet ons goed.

******

Ontsteek als laatste de paarse kaars aan…Deze staat voor het goddelijke in je. Ook staat ze voor de dingen die we niet weten, niet begrijpen of zien. Maar die toch deel uitmaken van ons dagelijks bestaan. Bij hetontsteken van de kaars zeg je volgende woorden:

De lente is begonnen…gelukkig is het daar. Het goddelijke is in alles om ons heen. Bedankt ( de godin…de god..moeder natuur, welke voor jou belangrijk is.) voor al het moois u ons gaat geven. Welkom licht, welkom lente, welkom leven.

******

Tot slot meng de suiker/honing met melk. Roer het rustig zonder haast door elkaar en giet dit buiten in de grond. Dit is je offer.

(Werk je binnen, dan is het logisch dat je dit na die tijd doet)

 

busongeluk in Zwitserland

Author: Newile  //  Category: Nieuws, Persoonlijk

 

 

 

Dit kaarsje brandt voor de slachtoffers en nabestaanden, die betrokken zijn bij de verschrikkelijke busramp in Zwitserland.

Ik hoop dat ze de kracht zullen vinden om met dit verschrikkelijk verdriet om te kunnen gaan.