Keulen rehabiliteert heksen

Author: Newile  //  Category: Hekserij, Nieuws

 

(Beeld van Katharina Henot (r) en Friedrich Spee von Langenfeld in Keulen op een van de torens van het stadhuis.)

Kom ik me nou toch een leuk nieuwtje tegen. Oké tis een oudje, maar toch wilde ik het plaatsen.

De Duitse stad Keulen moet zich officieel distantiëren van de heksenvervolging en alle slachtoffers rehabiliteren. Dat is de aanbeveling van een speciaal comité dat zich met de heksenjacht in Keulen bezighoudt. Aangenomen wordt dat de aanbeveling door de gemeente wordt overgenomen. MEER LEZEN !!! (bron NOS nieuws)

Dit is toch geweldig…of niet dan? Kijk je hebt er misschien nu niet zoveel meer aan, maar toch is dit een mooi gebaar. Er zullen vast nog wel nabestaanden zijn die hier rust in vinden. Het leuke vind ik ook, dat één van de leerlingen van dominee Hartmut Hegeler, op het idee kwam. Hij vroeg zich af of de veroordeling ooit rechtelijk is herzien in al die jaren, om haar naam in ere te herstellen.

 Nog MEER lezen

Z.K.H. Prins Johan Friso

Author: Newile  //  Category: Nieuws

 

 

Prins Johan Friso heeft tijdens zijn ski-ongeluk vorige week vrijdag een zeer ernstige hersenbeschadiging opgelopen. Het is onzeker of hij ooit nog bij bewustzijn komt.

Wat een verschrikkelijk nieuws over de prins. Ik hoop dat prinses Mabel en de koningin, evenals de rest van de familie, de kracht zullen vinden om hiermee om te gaan.