Onkruid lekkers…

Author: Newile  //  Category: Hekserij, Recepten, Van alles wat

 

 

 

Er zijn hele leuke dingen te doen in Zwolle. Dit soort workshops mogen ze vaker doen. Ik doe, een soort gelijk iets, in ieder geval nog een keer met “Het Witte Licht”

Onder deskundige leiding van Eelkje Mellema wordt eten gezocht en bereidt. “We verzamelen ingrediënten uit de natuur en gaan ermee aan de slag”, zegt Eelkje.

 

Meeting/workshop H-A groep

Author: Newile  //  Category: Dagje-uit, Hekserij, Persoonlijk, Recepten, Van alles wat

Meeting/Workshop.

En toen was het eindelijk 20 oktober, een dag waar menig H-A heksje zich op zat te verheugen. In onze mooiste kleedjes togen we naar Hoofddorp voor onze allereerste meeting/workshop.  JW zou ons leren om zelf zeep te maken, da`s altijd handig en kan bakken geld schelen. Daarnaast moest er natuurlijk uitgebreid bijgebept worden, want laten we eerlijk zijn…zet een stel meiden bij mekaar en je hebt vanzelf een kippenhok hahahaha.

De productieve dag werd geopend met een ritueel…die we pas aan het einde van de dag hebben afgesloten. Zo bleef de energie mooi hangen en kregen we daardoor ook heel sterk het “wij” gevoel. Denk dat dat heel belangrijk is, aangezien je toch samen iets wilt bereiken.

Na het openingsritueel…., hebben we met elkaar geproost en genoten van heerlijk cup cakes, die door Danielle en Remco zijn gemaakt. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan, en werd het zeep gemaakt. De heerlijkste geuren verwenden onze neuzen, van lavendel tot rozen en wat al niet meer. Ook werd er heftig met kleuren gewerkt en d`r kwamen zelfs kleuren uit….die we niet meteen konden thuis brengen,  geeft ook nix….als het z`n werk maar doet.

Doordat het maken van zeep tijd kost, werd er gezellig gekletst en gelachen. Niemand voelde zich buiten gesloten, en de sfeer werd alleen maar warmer en liefdevoller.  We ontdekten raakvlakken en gemeenschappelijke interesses, hoe we in het leven staan en omgaan met magie en hekserij….veel dingen vielen op z`n plaats.

Omdat een dag maar 24 uur heeft en ze meestal snel voorbij gaat als je het leuk hebt, was dat zaterdag ook niet veel anders. De zeepjes vorderden en al snel werd het tijd voor JW en Anneke om afscheid te nemen. Met dikke knufffels en zoenen keerden ze huiswaarts en sloot de achter gebleven groep het ritueel af. Ik kan niet beschrijven hoe goed, hoe fijn en mooi dit was. Zo warm en liefdevol…zo oprecht en eerlijk. Ik weet het klinkt zweverig, maar geloof me, het was verre van dat. En juist daardoor, durfden we nog meer onze emoties te tonen en werden de gesprekken nog fijner en warmer. Ook de humor werd sterker, want  geregeld hoorde je een schaterlach,  en de rest van de dag was er een met één lach en een traan. Nog steeds ben ik onder de indruk van die beleving. Er was geen mijn en dein, of ik en de rest. Er was sprake van ons en samen. Het oprecht…van en met elkaar willen zijn, zonder uitzonderingen!!

Als je de geest voedt, moet je ook denken aan de innerlijke mens, die moet natuurlijk ook gevoed. Daarom hadden onze gastvrouw en heer voor ons een heerlijk buffet gemaakt, wat we met smaak hebben opgegeten. Jullie kennen de uitdrukking “zien eten, doet eten”? Nou….het was buikie-plof, dat zegt genoeg toch 🙂 Na het eten ging het snel…..de een naar de ander keerde huiswaarts, maar niet zonder de afspraak….snel weer een meeting te organiseren, want wat goed is, moet je vasthouden. Met dikke knuffels en zoenen…zwaaiden we elkaar tot ziens en kregen we er een hele mooie herinnering bij.

Lieve heksjes…dank jullie wel voor deze bijzondere zaterdag. Voor alle mooie dingen, lieve woorden en het lachen. Voor het geven van kracht en licht. Wij hebben elkaar laten zien, dat we samen tot zoveel meer instaat zijn. Dat we samen een verschil kunnen maken, zonder ook maar iemand tekort te hebben gedaan. Dikke kus en knuffels.

Slaap amulet

Author: Newile  //  Category: Hekserij, Recepten, Rituelen

 

 

Maak je eigen slaap amulet.

Dit heb je nodig.

Takjes rozemarijn,tijm,en lavendel.

Een witte veer

een blauw lint

een witte kaars

een blauwe pen

een vel wit papier.

Magisch blauw.

Het blauw van het lint en de pen is de kleur van de lente of zomerlucht.Het symboliseert geestelijke harmonie en vrede.

Magisch wit.

Het wit van de veer,de kaars en het papier is de kleur van zuivering.Deze wordt vaak gebruikt in betoveringen en rituelen.

Kruidenkracht.

Rozemarijn,tijm en lavendel bevorderen een rustige slaap. Rozemarijn voorkomt nachtmerries, tijm bevrijdt je van verontrustende dromen en lavendel biedt bescherming.

Zo ga je te werk.

Slaapbeeld.

Houd de kaars vast en denk aan een vredige nachtrust.

 De kaars aansteken.

Zeg ondertussen hardop:”Ik brand deze kaars ter ere van de geest van de vrede.”

 Een wens doen.

Schrijf je wens met de blauwe pen op het papier. bijv ik zal goed slapen.

 Kruidenbundel.

Plaat de kruiden en de witte veer op het papier en rol het papier op om de ingrediënten te bundelen.

 Uw wens inbinden.

Bind het lint met drie knopen om de rol vast terwijl je zegt:”Met drievoudige kracht,schenk mij een rustgevende nacht.”

 Je wens verzegelen.

Om je wens veilig in je amulet te bewaren,druppel je een beetje kaarsvet over de knoop. Hierna blaas je de kaars uit.

 Onder je bed.

Plaats de amulet onder je bed voor een goede nachtrust.

 Je betovering activeren.

Elke keer als je naar bed gaat,steek je de kaars eventjes aan om je amulet op te laden.

Na ongeveer een week is je amulet helemaal geactiveerd en zou je heerlijk slapen.

(Met dank aan Gerrie)

Koppie thee

Author: Newile  //  Category: Recepten

Droomthee:

(Een kalmerende thee om je slaperig te maken en helder te laten dromen)


Benodigheden: -1 theelepel gedroogde kamillebloesem

-1/2 theelepel gedroogde muntblaadjes

-een mespuntje noosmuskaat.

Doe de kruiden in een kom en voeg 300 ml kokend water toe. laat het afkoelen en zing: “zoete kruiden,slaapkruiden,in deze thee,geef me mooie en heldere dromen mee!”

BRON: heksenforum van WhiteshadoW