Maand van de Spiritualiteit met Stiltewandeling

Author: Newile  //  Category: Nieuws, Persoonlijk, Rituelen

 

 

Op vrijdagavond 11 januari om 19.00 uur worden op veel plaatsen in het land groepsmeditaties georganiseerd ter opening van de maand van de spiritualiteit. “Door met z’n allen tegelijk te mediteren versterken we elkaar en onze omgeving”. In Zwolle wordt de maand van de spiritualiteit officieel geopend met een stiltewandeling.

Initiatiefnemers hiervan zijn Sandra van Beers en Marijke Willems. Michiel Slegten zal deze tocht begeleiden. De wandeling start aan de achterzijde van het Dominicanenklooster aan de Assendorperstraat.

Meer info: http://www.weblogzwolle.nl/content/view/33009/1/

Wichelroede

Author: Newile  //  Category: Rituelen

Wat is wichelen of dowsing? Het wichelen, of in het Engels dowsing, is het gebruik maken van een menselijk vermogen, dat ons toelaat om informatie te verkrijgen op een manier dat buiten het bereik en vermogen ligt van de standaard lichamelijke zintuigen van de mens zoals zicht, gehoor, reuk, etc. Dit is mogelijk door gebruik te maken van instrumenten, van het lichaam of door middel van intuïtie of paranormale vermogens / het ~lichaam.

Wichelen wordt vaak gebruikt om verborgen dingen op te sporen, zoals water en metalen. Tegenwoordig wordt het ook veel gebruikt om leylijnen en aardstralen op te sporen. Wichelen is een eeuwenoud gebruik. Het werd al toegepast in het oude Egypte, maar ook in de Lage Landen is het gebruikt om bijvoorbeeld een plaats voor een heiligdom te kiezen……………VERDER LEZEN

Ostara ritueel

Author: Newile  //  Category: Hekserij, Jaarfeesten/sabbats, Rituelen

 

 

 

Het is bijna Ostara en daarbij hoort natuurlijk een ritueel, al was het maar een kleintje, om de lente te begroeten. Ik dacht dat deze wel leuk was. Veel plezier ermee.

 

Ostara ritueel

Voor dit ritueel versier je je altaar met de symbolen van Ostara…de lente. Denk aan alle kleuren die je ziet in de natuur rond deze tijd. Bloemen als; madeliefjes, krokussen, tulpen en narcissen zijn een goed voorbeeld. Ook de frisse pastel kleuren doen het goed. Denk aan alles nieuw leven.

Daarnaast heb je het volgende nodig: 3 kaarsen…1 gele, een groene en een paarse, Een kannetje melk en een kopje suiker of honing.

(Als je in de gelegenheid ben om dit ritueel buiten te doen…doe dat dan vooral. `s Morgens vroeg, bij zonsopkomst. Het is natuurlijk nog best wel koud rond die tijd, maar zo sta je wel heel erg dicht bij de natuur.)

Werk je normaal, tijdens een ritueel in een cirkel, dan is nu het moment dat je deze trekt.

 Steek de groene kaars aan…het symbool voor de groene ontluikende natuur. Zeg daarbij de volgende woorden:

Het wiel is nu weer gedraaid en heeft de winter uitgezwaaid. Licht en donker zijn nu gelijk, maar vandaag begint het zonnerijk. De natuur ontwaakt, na maanden slapen. Het nieuwe leven…nu geschapen.

******

Steek hierna de gele kaars aan…het symbool voor de zon. en zeg daarbij de volgende woorden:

De zon schijnt weer, met warme stralen, begroet ons met haar warme gloed. De lucht vervuld met licht en warmte. Geeft ons kracht en doet ons goed.

******

Ontsteek als laatste de paarse kaars aan…Deze staat voor het goddelijke in je. Ook staat ze voor de dingen die we niet weten, niet begrijpen of zien. Maar die toch deel uitmaken van ons dagelijks bestaan. Bij hetontsteken van de kaars zeg je volgende woorden:

De lente is begonnen…gelukkig is het daar. Het goddelijke is in alles om ons heen. Bedankt ( de godin…de god..moeder natuur, welke voor jou belangrijk is.) voor al het moois u ons gaat geven. Welkom licht, welkom lente, welkom leven.

******

Tot slot meng de suiker/honing met melk. Roer het rustig zonder haast door elkaar en giet dit buiten in de grond. Dit is je offer.

(Werk je binnen, dan is het logisch dat je dit na die tijd doet)

 

Slaap amulet

Author: Newile  //  Category: Hekserij, Recepten, Rituelen

 

 

Maak je eigen slaap amulet.

Dit heb je nodig.

Takjes rozemarijn,tijm,en lavendel.

Een witte veer

een blauw lint

een witte kaars

een blauwe pen

een vel wit papier.

Magisch blauw.

Het blauw van het lint en de pen is de kleur van de lente of zomerlucht.Het symboliseert geestelijke harmonie en vrede.

Magisch wit.

Het wit van de veer,de kaars en het papier is de kleur van zuivering.Deze wordt vaak gebruikt in betoveringen en rituelen.

Kruidenkracht.

Rozemarijn,tijm en lavendel bevorderen een rustige slaap. Rozemarijn voorkomt nachtmerries, tijm bevrijdt je van verontrustende dromen en lavendel biedt bescherming.

Zo ga je te werk.

Slaapbeeld.

Houd de kaars vast en denk aan een vredige nachtrust.

 De kaars aansteken.

Zeg ondertussen hardop:”Ik brand deze kaars ter ere van de geest van de vrede.”

 Een wens doen.

Schrijf je wens met de blauwe pen op het papier. bijv ik zal goed slapen.

 Kruidenbundel.

Plaat de kruiden en de witte veer op het papier en rol het papier op om de ingrediënten te bundelen.

 Uw wens inbinden.

Bind het lint met drie knopen om de rol vast terwijl je zegt:”Met drievoudige kracht,schenk mij een rustgevende nacht.”

 Je wens verzegelen.

Om je wens veilig in je amulet te bewaren,druppel je een beetje kaarsvet over de knoop. Hierna blaas je de kaars uit.

 Onder je bed.

Plaats de amulet onder je bed voor een goede nachtrust.

 Je betovering activeren.

Elke keer als je naar bed gaat,steek je de kaars eventjes aan om je amulet op te laden.

Na ongeveer een week is je amulet helemaal geactiveerd en zou je heerlijk slapen.

(Met dank aan Gerrie)